Právě je stř zář 08, 2010 12:05 am

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Chov zebřiček
PříspěvekNapsal: čtv úno 18, 2010 6:49 pm 
Dobrý podvečer, rád bych se zeptal jestli se dají v pohodě odchovávat zebřičky v hejnu.Protože s jednim párem jsem nikdy nepochodil, ale zase mám strach aby na sebe samci neútočili.Měl bych představu tak 6 páru ve voliiéře 2x3x2 ( šxdxv ).
Děkuji za odpovědi

Ohlásit tento příspěvek

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Chov zebřiček
PříspěvekNapsal: čtv úno 18, 2010 7:36 pm 
Site Admin

Dobry den,
ja osobne mam sest paru zebricek v podkrovni voliere o rozmerech 4 x 0,8 x 2,5 (d x s x v) a nikdy jsem nepozoroval nejaky naznak sarvatky. Ostatne fotky volierky muzete videt v sekci galerie na webu. A jeste v te volierce mam paru guld a dva pary ryzovniku sedych.
Do budoucna mam v planu tu volierku jeste trochu zpestrit.
Co se odchovu tyce, nemel jsem zrovna malo hnizd, ale mladat poskrovnu. Velkym problemem bylo mlade ne zcela letuschopne opoustejici hnizdo. tak jsem prisel o tri mladata. Ale mym nejvetsim problemem je nekrmeni mladych. Rodice mladata vysedi, ale pak je absolutne nekrmi. Nemyslim si ze by to bylo spolecnym chovem, presto zkusim nekolik paru oddelit do klece po jednom a uvidime jaky to bude mit efekt.

Ohlásit tento příspěvek
 Profil Poslat soukromou zprávu  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: čtv úno 18, 2010 9:26 pm 
Dobrý večer, ještě mám jednu otázku jaký jim dáváte materiál k hnízdění?

Ohlásit tento příspěvek

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát úno 19, 2010 5:29 pm 
Site Admin

Dalo by se rict, ze absolutne vsechno. Zaklad stvori seno. Natrhal jsem travu a ususil. Kupuju kokosova vlakna, jutu a sisal. Ale toho dostavaji poskrovnu. Kdyz vycesu psa, zanesu jim chlupy. Kdyz uklizim voliery, vyberu jim naky pirka.

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát úno 19, 2010 6:53 pm 
Dobrý večer, ještě bych se chtěl zeptat jajé jste měl úspěchy s rýžovníky také jsem mýval pár, ale pokaždé co měli vajíčka tak byli jako vysušené takže z nich nikdy nic nebylo.

Ohlásit tento příspěvek

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: pát úno 19, 2010 6:57 pm 
Site Admin

Mno, budu uprimny, asi rok jsem se divla na dva samce. Jeden je bily, takze nebylo jasne jestli to je samec nebo samice. Letos jsem poridil dve prirodni samice, tak uvidime ;)
Jakoby vysusene vejce jsem uz ale take potkal. U guld i zeber. osobne si myslim ze to je narusenou skorapkou. staci drobne protrhnuti blanky pod skorapkou a vejce vyschne.

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob úno 20, 2010 6:22 pm 
Dobrý den, ještě bych se rád zeptal jak jste poznal pohlaví u guld?Také se mě líbí a asi se začnu věnovat více droboti.Také jak jsou náročné na teplo?A jakou pro ně máte budku?

Ohlásit tento příspěvek

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob úno 20, 2010 7:14 pm 
Site Admin

Mno rozeznani pohlavi je u guld naprosto snadne. Samecci maji jasnejsi, vyraznejsi barvy, oproti nim maji samicky barvy matne a dalo by se rict vybledle. Projdete si nejake fotografie a uvidite ze to poznate nap rvni pohled.
Co se narocnosti an teplo tyce, chovam je v teplote 20 - 23 stupnu a pres noc neklesa teplota pod 17 spise ale vsak 19 stupnu. Vim ze nekteri chovatele maji vic a nekteri i min. Nektere kmeny guld jsou natolik privykle, ze snesou i nizsi teploty. Ale neni to caste.
Budky pouzivam plne predni stena z 1/3 otevrena. Rozmery 15 x 15 x 15. Klasicky koupene na setkani v Prerove.

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob úno 20, 2010 8:01 pm 
Tak to mám problém stou teplotou no.Přes zimu udržim od 10-15 stupňů.Tak nevim no.VY máte dva páry ryžovníku pohromadě??Jak se k sobě chovají??

Ohlásit tento příspěvek

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob úno 20, 2010 9:19 pm 
Site Admin

Ted jsou mimo hnizdeni ve spolecne voliere. Ale na odchov pujdou kazdy zvlast do klece. Ale kamarad je chova v hejnech, nema zadne problemy s odchovem, ba naopak, musim rict ze se mu velmi dari. Videl jsem jeho plave navystave a proste nadherni ptaci.

Ohlásit tento příspěvek
Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]