Právě je úte zář 07, 2010 11:53 pm

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Senegalci
PříspěvekNapsal: pát kvě 28, 2010 10:31 pm 
Dobrý den,
V neděli jsem si z Přerova dovezl pár senegalců.Senegalce už jednou měl, tkaže nějaké skušenosti s nima mám.Hned po vypuštění do voliery se začali krmit a viděl jsem je i pářit se.Dal jsem dvě budky.U kmenové si upravují otvor.Krmím suchým(deli nature 64)+každý den klíčené,ovoce,jeřabiny atd.Dávám i míchanici ale o tu nejeví zájem.Berou vám senegalci míchanici ještě před hnízděním v době kdy sedí na vejcích, nebo až když se líhnou mladé?Mám je ve volieře 80x150x200 s víletem 100x200x200 (š,d,v) Pán od kterého jsem je kupoval je měl jenom vevnitř a to ve voliře 1x1m.Vím že se tak senegalci chovají, ale myslím že čím větší voliera tím líp.Další dotaz je jestli senegalce nebudou rušit při hnízdění alexandři malí které mám hned vedle(nevidí na sebe)Alexandři mají zrovna 2 mladé.Moji alexandři jsou ale naprosto potichu takže to se ptám jen tak okrajově.
Díky fylip

Ohlásit tento příspěvek

Odpovědět s citací  
 Předmět příspěvku: Re: Senegalci
PříspěvekNapsal: sob kvě 29, 2010 4:37 pm 
Site Admin

Dobry den,
moji senegalci bero vajecnou mychanici po cely rok. Podavam jim prumyslove vyrabenou od firmy Quiko. Dale krmim rzni od firmy deli nature a granule african special. Dopnuju mrkni a jablky, obcas granatova jablka, ty maji velmiv oblibe, sezonne dalsi ovoce i plody cerneho bezu, zelene krmeni. Pomerne pravidelne pradvaruji fazole a hrach, ty ptakum opravdu velmi chutnaji. Jen pozor, musi byt dost uvarene, jinak o ne nejevi zajem.
Co se ruseni tyce, vite jak to je, jedna para sedi jako pribita ikdyz chovatel prave vedle budky vrta nove voliery. Jina para sleze z vajec jen co se nekdo objevi v mistnosti. Ja chovam senegalce v podkrovi kde jsou jeste dalsi papousci a drobotina. Ptakum to naprostone vadi.
Tak hodne stesti v chovu.
Smidla

Ohlásit tento příspěvek
 Profil Poslat soukromou zprávu  
Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: stř čer 02, 2010 7:11 pm 
Smidla píše:
Dobry den,
moji senegalci bero vajecnou mychanici po cely rok. Podavam jim prumyslove vyrabenou od firmy Quiko. Dale krmim rzni od firmy deli nature a granule african special. Dopnuju mrkni a jablky, obcas granatova jablka, ty maji velmiv oblibe, sezonne dalsi ovoce i plody cerneho bezu, zelene krmeni. Pomerne pravidelne pradvaruji fazole a hrach, ty ptakum opravdu velmi chutnaji. Jen pozor, musi byt dost uvarene, jinak o ne nejevi zajem.
Co se ruseni tyce, vite jak to je, jedna para sedi jako pribita ikdyz chovatel prave vedle budky vrta nove voliery. Jina para sleze z vajec jen co se nekdo objevi v mistnosti. Ja chovam senegalce v podkrovi kde jsou jeste dalsi papousci a drobotina. Ptakum to naprostone vadi.
Tak hodne stesti v chovu.
Smidla

Ještě doplním že jím dávám pomeranče-ty jím hodně chutnají.Dalé mražwnou zeleninu-takovou tu do omáček a jiné ovoce a zeleninu.Na zimu mám vždycky nasušene jeřabiny a ty jim teť teda chutnají hodně.
Díky za rady Filip Fojtík

Smidla: Dovolil jsem si upravit vasi zvolenou barvu tak, aby byla citelna pro ostatni.

Ohlásit tento příspěvek

Odpovědět s citací  
PříspěvekNapsal: sob črc 24, 2010 6:23 am 
Site Admin

Jo jo, taky pouzivam mrazenou zeleninu. Hodne jim chutna kukurice ale nepohrdnou i hraskem. Ostatni davam pokud mozno cerstve.

Naposledy oživil Anonymous v sob črc 24, 2010 6:23 am

Ohlásit tento příspěvek
 Profil Poslat soukromou zprávu  
Odpovědět s citací  

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]